De werkgroep Genealogie digitaliseert Kerkregisters en Burgerlijke Stand, verzamelt genealogieën, verzamelt en kopieert bidprentjes.

Door een nauwe samenwerking met LGGI (Stichting Limburgs Geschiedkundig en Genealogisch Informatiecentrum) komen onze genealogische gegevens breed beschikbaar.

De Burgerlijke Stand werd in het departement van de Nedermaas (waartoe het grootste deel van Limburg behoorde) ingevoerd in 1796 op basis van de Franse wet van 20 september 1792.

Op 4 juli 1796 maakte Jean-Guillaume Nyssen als agent municipal van Margraten zijn eerste akte van de Burgerlijke Stand op, die daarmee de oudste akte van de Burgerlijke Stand van geheel Nederland is. Voor het grootste deel van Nederland werd de Burgerlijke Stand ingevoerd op 18 augustus 1811 door Napoleon Bonaparte. Door een betere registratie van zijn onderdanen beschikte hij over een betere administratie om de dienstplicht ten behoeve van zijn leger te kunnen afdwingen en om een efficiëntere belastingheffing in te voeren.

Lieste van het bode-broodt. Wij veel houser dat in de banck Margraten sunt sal ick Heer opstellen.
(Lijst van het bode-brood. Hoeveel huizen er in de bank Margraten zijn zal ik hier opschrijven)

Bovenstaande "Bode-broodlijst" geeft een aardig inzicht in het aantal huizen van Margraten, Termaar, Groot en Klein Welsden en 't Rooth omstreeks het midden van de 18e eeuw. De namen van de hoofdbewoners volgen hieronder.