Amerikaanse begraafplaats

De Amerikaanse begraafplaats is in de loop der jaren erg belangrijk geworden voor Margraten. Daarom een aantal websites over deze begraafplaats.

De Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om het graf van een gesneuvelde bevrijder of een naam op de Muur van de Vermisten te adopteren. Daarnaast beheert en onderhoudt de stichting het zogenaamde Adoptieregister, een uitgebreide databank waarin gegevens van de adoptanten en de geadopteerde graven zijn ondergebracht.

Margraten Memorial. Levensverhalen van gevallenen. 75 jaar na de bevrijding presenteert de stichting Memorial Center Akkers van Margraten met trots de vernieuwde website “Margraten Memorial”. een interactief monument waarin de levensverhalen zijn opgetekend van een aantal gevallenen die hun laatste rustplaats vonden in Margraten.

Met het project De Gezichten van Margraten ambieert de Fields of Honor Foundation om zoveel mogelijk soldaten begraven of herinnerd op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten, ook wel American War Cemetery and Memorial Netherlands,  een gezicht te geven

Margraten.org is de website met veel informatie over een van de grotere Amerikaanse militaire begraafplaatsen op het Europese vasteland, die algemeen bekend staat onder de naam ‘Margraten’

Ook vindt u hier veel links naar andere websites over het Amerikaans kerkhof

Op de site van de American Battle Monuments Commission staat veel informatie over Amerikaanse begraafplaatsen over de gehele wereld. De taal is wel Engels.